Alışveriş Sepetim
Sepetiniz Henüz Boş
ÜYELİKÜyelik

  • E-mail
  • Şifre
  • Şifremi Unuttum
  • Giriş
  • Üyeliğiniz henüz yok mu?

    Üye Olun
ARAMA

7 ADIMDA MÜKEMMEL TÜRK KAHVESİ
 
1) KAHVE SEÇİMİ
Taze kavrulmuş çekirdeklerden, pudra inceliğinde çekilmiş Türk Kahvesi kullanın.

2) PORSİYON
Her porsiyon için bir tepeleme tatlı kaşığı kahveyi, boş ve kuru bir cezvenin içine koyun.
Önemi Not: Kahvenin köpüğünün ideal kıvamda olması ve kahvenin yeterince kabarabilmesi için porsiyon miktarına uygun boyutta cezve kullanın.

3) NASIL ALIRDINIZ ?
Arzu edilen miktarda şeker ilave edin.

4) SU MİKTARI
Her porsiyon için bir kahve fincanını oda sıcaklığında su ile doldurun ve cezveye ilave edin.

5) KARIŞTIRMA
Cezveyi ateşin üzerine yerleştirmeden önce malzemeyi iyice karıştırın. (Ateşin üzerine yerleştirdikten sonra kesinlikle karıştırmayın.)
 
6) PİŞİRME
Cezveyi düşük ayarda olan ateşin üzerine yerleştirin. (Ortalama 3 dakikaya denk gelecek şekilde pişirin.)

7) EŞİT KÖPÜK DAĞILIMI
İlk kabarma(yaklaşık 80 derece): Kahve köpürmeye başlayacaktır.
Köpük cezveden taşmadan önce cezveyi ateşten kaldırın ve köpüğü eşit şekilde kahve fincanlarına dökün.
Sonra cezveyi tekrar ateşin üzerine yerleştirin.
İkinci kabarma(yaklaşık 90 derece): Köpük tekrar yükselecektir.

Kahve taşmadan önce cezveyi ateşten kaldırın. Bir kaç saniye kahvenin dinlenmesine izin verin. (Tercih ederseniz bu aşamayı tekrarlayabilirsiniz fakat kahveyi kaynatmamaya özen gösterin, aksi takdirde kahve acı ve sulu olacaktır.) İlk kabarmada olduğu gibi diğer kabarmalarda köpüğü fincanlara eşit olarak paylaştırın, böylece bütün fincanlarda eşit miktarda köpük bulunacaktır. Servise çıkacak kahvelerin yanında bir bardak su ikram edin.


Afiyet Olsun..